Stoppen met roken met behulp van acupunctuur

Roken is een gewoonte met zeer schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat er naast de bekende giftige stoffen nicotine, teer en koolmono-oxide nog een heleboel andere giftige stoffen vrijkomen. Die een rechtstreeks verband vormen met het ontstaan van bijvoorbeeld: hart- en vaatziekte, hypertensie, chronische trachitis, longemfyseem. Verder versnellen deze stoffen de ontwikkeling van een heleboel kwaadaardige tumoren. Uit onderzoek is gebleken dat de verhouding tussen het aantal sterfgevallen aan longkanker en roken rond de 80% ligt. In een hoop landen over de hele wereld worden er dan ook allerlei stappen ondernomen om het roken in de openbare ruimte aan banden te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het recentelijk opgelegde rookverbod in de horeca.


Over stoppen met roken d.m.v. acupunctuur vinden we geen sporen in de oude acupunctuur klassieken. Dit komt met name door het feit dat dit een ontwikkeling is van de moderne acupunctuur, die ook een preventief doel voor ogen heeft. Deze methode is ontstaan in de jaren 50 van de 20e eeuw, maar pas in de jaren 70 is deze wijdverspreid over verschillende landen waaronder Japan, VS, Frankrijk en de voormalige USSR. Omdat deze methode zowel eenvoudig als goedkoop is en tevens een snel resultaat biedt zonder bijwerkingen, gingen steeds meer artsen over de hele wereld deze methode op de voet volgen of zelf toepassen. De stimuli die toegepast worden op de acupunctuurpunten komen voornamelijk uit de traditionele acupunctuur, ooracupunctuur en electro-acupunctuur.


Gebaseerd op de talloze voorbeelden van over de hele wereld zien we in 70% tot 90% van alle gevallen een goed resultaat. Neem hierbij wel in acht dat er niet een eenduidige manier van stimuli gebruikt is, plus het feit dat het aantal gerookte sigaretten per dag en de tijd hoelang men rookt per persoon natuurlijk verschilt. Deze laatste twee factoren hebben een grote invloed op de behandeling. Hier volgt een algemene vuistregel. Hoe korter en minder sigaretten per dag men rookt in combinatie met hoe actiever de persoon zelf wil stoppen, hoe betere het resultaat. Rookt men al lang of is er een hele sterke behoefte om te roken in combinatie met een passieve houding tegenover het stoppen dan is het resultaat ook duidelijk minder.


Na de acupunctuur kunnen er enkele reacties optreden: de smaak van de sigaret verandert en wordt weer als vies ervaren. Sommigen voelen zich niet lekker, of ervaren een ongemakkelijk droge keel wanneer ze weer gaan roken en maken de sigaret uit voordat deze helemaal opgerookt is.


Heeft de acupunctuur een echte fysiologische invloed op het lichaam of is het slechts een placebo? Over deze vraag hebben velen zich reeds gebogen en er is genoeg bewijs dat er echt fysiologische veranderingen optreden en het niet slechts een placebo is. Dit staat overigens los van het feit dat degene die actief wil stoppen een beter resultaat boekt dan de passieve stoppers. Uit de klinische praktijk is gebleken dat de passieve stoppers of de mensen die gedwongen worden te stoppen over het algemeen dit niet weten vol te houden, ook niet na een hele lange periode van behandelingen.


Acupunctuur om te stoppen met roken is een methode waarbij je het gehele lichaam reguleert, gebaseerd op de puntselectie reguleer je daar waar nodig ook nog andere bijzaken die bij het stoppen met roken de kop opsteken, waardoor je de stopper daadwerkelijk helpt om deze gewoonte af te zweren.


Naast de reguliere acupunctuur maakt dr. Shi ook gebruik van:
Geurmiddel of Ooracupunctuur 
 


Site Map

* Nek klachten
* Schouder klachten
* Rug klachten
* Afvallen
* Stop met roken
* Hooikoorts
* Slaaploos
* Tenniselleboog
* Eczeem
* Reumtoide
* Depressie
* Spanning
* R.S.I (Repetitive Strain Injury)
* Tinnitus (oorsuizingen)
* Hoge bloeddruk
* Astma / CARA
* Hoesten
* Maagzweer
* Suiker ziekte
* Hoofdpijn *Menstruatieklachten
* Stress