Onze Acupuncturisten
B.Shi

Prof. Baoshun Shi - Chinese Kruiden, Tuina-massage en Acupunctuur specialist

Prof. Shi Baoshun is in 1975 afgestudeerd aan de toenmalige Verenigde Universiteit van Traditionele Chinese Medicijnen te Beijing, waar hij is opgeleid in de vakgebieden acupunctuur, tuina en kruiden. Daarna werd hij toegewezen tot de afdeling acupunctuur van de Chinese Academie van Chinese Medische Wetenschap. Hier aangekomen verfijnde hij zijn acupunctuur techniek onder het toezicht van zijn tot op heden in China beroemde leraren. Naast zijn klinische werk zat hij hier ook in een onderzoeksteam dat gericht onderzoek deed naar de effecten van acupunctuur bij spijsverteringsklachten en klachten met betrekking tot het zenuwstelsel.
In 1978 werd hij op eigen verzoek doorgestuurd naar de afdeling Orthopedie waar hij vooral met botbreuken, gewrichtsproblemen en aanverwante klachten van het bewegingsapparaat te maken kreeg. Zijn leraar hier heeft hem als zijnde discipel aangenomen en voor ieder gewricht verschillende specifieke manipulaties bijgebracht. Deze manipulaties zijn heden ten dage bijna verloren gegaan. Na in 1983 een naam gemaakt te hebben binnen de Academie kreeg Prof. Shi wederom een promotie en werd speciaal naar de Internationale Sino-Japanse afdeling voor Acupunctuur en Tuina gestuurd waar zijn cliëntele bestond uit buitenlandse afgevaardigden in China, vooral zeer veel hoge binnen- en buitenlandse ambtenaren, topatleten en zelfs beroemde zangers en filmsterren zijn door hem geholpen. In deze periode heeft hij ook veel buitenlandse studenten onder zijn hoede gehad en werd hij zelf ook vaak naar het buitenland gestuurd om les te geven. Zo is hij op uitnodiging in Maleisië, Singapore, Japan, Fillipijnen en Polen geweest.
In 1993 is hij naar Nederland gekomen en heeft hij hier als mede-oprichter van het Chinese Medical Center gefungeerd. Gedurende zijn werkzaamheden aldaar heeft hij ook nog les gegeven in Nederland en België op de gebieden van acupunctuur en tuina.
In 1999 heeft hij het Chinese Medical Development Center te Utrecht opgericht en in 2007 is daar een vestiging in Zoetermeer bijgekomen, en op 15 nov. 2010 opende hij zijn derde vestiging in Veenendaal.


S. Liu

Sinds 2007 werkt dhr.Liu bij Chinese Medical Development Center. Hij studeerde in 2006 af aan de universiteit van Traditionele Chinese Geneeskunde in China Beijing. Na zijn studie heeft hij meer dan 2 jaar in het bekendste ziekenhuis gewerkt op de gebied van Tuina-massage en Acupunctuur.

Hij is bekend met alle stijlen en de technieken binnen de Tuina-massage en Acupunctuur. Zoals; alle nek, schouder, rug , arm, elleboog, hoofdpijn, spieren klachten, verrekking van het kniegewricht, hernia..Enz.

Y.Teng
3
3

Hij studeert in de Medische universiteit van Harbin vanaf september1993 t/m Juli 1998.Sinds september 1998 werkt hij in de afdeling Acupunctuur en Tui-na van de eerste ziekenhuis van de Stad van Harbin. Vanaf Augustus 2002 t/m Juli 2010 studeert hij in de AMC van de universiteit van Amsterdam. In deze studie periode werkt hij in de afdeling Kruiden en Tui-Na van De CMC Tasly Group en sinds 2010 werkt hij in CMDC.


F.Zhang
3
3

Van september 2009 tot december 2011 onderwijs genoten aan de faculteit voor Acupunctuur en Tuina van de Hogeschool voor Chinese Medicijnen te Shandong. Van december 2011 tot juni 2012 stage gelopen in het met de school samenwerkende ziekenhuis. Van juli tot september 2012 werkzaam in acupunctuur- en tuina kliniek voor pijn klachten in nek, schouder, onderrug en benen. Zijn vaardigheden op zowel het gebied van acupunctuur alsmede tuina zijn in de praktijk bewezen.

B.A.S. Aarts

Drs. B.A.S. Aarts heeft met succes de opleiding Sinologie gevolgd aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie heeft hij 3 jaar in China een acupunctuuropleiding gevolgd. Terug in Nederland is hij toen bij CMC Shenzhou gaan werken en leerde daar dr. Shi kennen. Vanaf 2006 is Bas door dr. Shi traditioneel opgeleid tot Tuina Therapeut. Samen hebben zij meerdere nascholingen gegeven voor Tuina Therapeuten en Acupuncturisten in Nederland en België. 

Xue Cao

Xue Cao is in 1989 afgestudeerd voor oogarts aan de Vierde Militaire Medische Universiteit van het Chinese Volksbevrijdingsleger. Vanaf 1999 ging ze in Nederland wonen. Ze heeft een klassieke acupunctuur opleiding gevolgd bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Haar Westers Medische Basiskennis enTuina opleiding heeft ze bij Meditura in Nederland gevolgd.

Ze is nu 5 jaar als een Acupuncturist bij Chinese Medical Development Center in Utrecht werkzaam.

 
 

* Nek klachten
* Schouder klachten
* Rug klachten
* Afvallen
* Stop met roken
* Hooikoorts
* Slaaploos
* Tenniselleboog
* Eczeem
* Reumtoide
* Depressie
* Spanning
* R.S.I (Repetitive Strain Injury)
* Tinnitus (oorsuizingen)
* Hoge bloeddruk
* Astma / CARA
* Hoesten
* Maagzweer
* Suiker ziekte
* Hoofdpijn *Menstruatieklachten
* Stress